Китайски масаж

Китайски масаж - Самоков - Нирвана плюс - център за хармонизиране на тялото и душатаКитайски масаж

Масажът е изкуство, в което се влага голямо лично творчество. Масажът предизвиква промени в организма, засилват се функциите на дишането, кръвообращението, обмяната на веществата, въздейства върху нервната система, създава чувство за лекота, бодрост, добро самочувствие.

Всички болести представляват дезорганизация, смущение или отслабване на енергията до равнище клетка. Ако се възстанови жизнената енергия на клетката, състоянието на тъканите и органите се подобрява и болестта се преодолява. След откриването на блокажи по тялото се въздейства и обработва със специфична техника, избрана от специалиста масажист. По време на масаж лекуващият и пациентът представляват скачени съдове за преливане на енергия.

Както цялата източна медицина, китайският масаж се придържа към правилото да се лекува болният, а не болестта. В основата му лежат корекцията на статуса на болното тяло и адаптацията му към заобикалящите го външни енергии. Това се постига чрез въздействие върху енергопровеждащите пътища на организма, свързани с конкретни области на тялото и неговите тъкани. Масажът на определени, т.нар. биологично активни или акупунктурни точки, лежащи на сухожилно-мускулните енергийни канали, позволява да се постигне търсеният лечебен ефект, при това освен механичното въздействие върху точките, се осъществява и биоенергийно влияние.

Споделяне