Класически масаж

Класически масаж

Класически масаж

Масажът е изкуство, в което се влага голямо лично творчество. Масажът предизвиква промени в организма, засилват се функциите на дишането, кръвообращението, обмяната на веществата, въздейства върху нервната система, създава чувство за лекота, бодрост, добро самочувствие.

Всички болести представляват дезорганизация, смущение или отслабване на енергията до равнище клетка. Ако се възстанови жизнената енергия на клетката, състоянието на тъканите и органите се подобрява и болестта се преодолява. След откриването на блокажи по тялото се въздейства и обработва със специфична техника, избрана от специалиста масажист. По време на масаж лекуващият и пациентът представляват скачени съдове за преливане на енергия.

Потопете се в магията на класическия масаж. Той датира от началото на човешката цивилизация, има писмени доказателства и указания за прилагането му още от древен Египет 5000 г. преди н.е.като минем през древен Китай, Индия и т.н.

Класическия масаж е лечебен метод, който чрез дозирани механични въздействия върху кожата и мускулите на тялото с различни похвати изпълнени от ръцете на масажиращия имат профилактична и лечебна цел. Чрез механичното дразнене на кожата се изпращат импулси по сетивни пътища до централата нервна система, подобрява се кръвообращението и се стимулира движението на лимфната течност в организма. Масажа също така спомага за подобряване на производството на редица вещества чрез които се подобрява цялостната работа на организма ни и от това следва да се получи по-голяма устойчивост при стрес, снижаване на умората и повишаване на физическите сили на организма. Повишават се съпротивителните сили на имунната система и не на последно място и подобряване на настроението.

Споделяне