Рейки сеанс

Рейки сеанс - Самоков - Нирвана плюс - център за хармонизиране на тялото и душата

Рейки сеанс

Какво е Рейки и как въздейства върху здравето на човека?
Това е лечение с Универсалната жизнена енергия чрез полагане на ръце. Полагането на ръце върху тялото на човек или животно с цел да се облекчи болката е древно като инстинкта. Първото нещо, което повечето хора правят, когато изпитват болка, е да сложат ръцете си върху болното място. Когато детето падне и си ожули коляното, то иска майка му да го докосне (или целуне), за да се почувства по-добре. Ако детето е с температура или е болно, майката инстинктивно слага ръце върху челото му. Човешкото докосване носи топлина, спокойствие и изцеление. А също и нежност и обич. Ако изпитват болка кучето или котката инстинктивно започват да ближат болното място – по същия начин, по който човек използва докосването с ръцете си. При животните майките също ближат малките си, когато те страдат. Това просто действие лежи в основата на всички техники на лечение чрез докосване.
Живото тяло – човешко или животинско – излъчва топлина и енергия. Тази енергия е самата жизнена сила и има толкова имена, колкото са човешките култури. В Япония я наричат „ки”, в Китай „чи”, в Индия е позната като „прана”, но става въпрос за едно и съща енергия. В Япония с думата „рейки” се определя всеки вид целителство с помощта на жизнената сила или жизнената енергия. Първата сричка „рей” означава „универсална, Вселенска същност”, втората сричка „ки” означава „жизнена енергия”, а цялата дума Рейки се превежда като „универсална жизнена енергия”.
Хората и животните не са само физически същества. Ние притежаваме плътно физическо тяло, което може да бъде непосредствено видяно или усетено чрез допир, но имаме и три други тела. Те са невидими, нематериални нива, съставени от ки, и те управляват състоянието на физическото тяло. Лечението не може да бъде само физическо, то трябва да включва е вибрационните енергийни тела. Докато традиционната медицина лекува само физическото тяло, нетрадиционното лечение – особено Рейки – лекува всички пет тела. Затова то отива много по далеч от медицината и резултатите от него са далеч по- цялостни. В примера с главоболието вземането на аспирин може да облекчи болката, но по никакъв начин няма да излекува първоизточника. Рейки се занимава не само с очевидната болка, но и с причината за нея. При взимането на аспирин болката вероятно ще се завърне след три часа; но с Рейки главоболието ще изчезне за постоянно.
Това е особено вярно при по-сериозни заболявания. Причината за всяко физическо неразположение вероятно не е само физическа, затова нефизическите източници също трябва да се излекуват, за да се изцери телесната болка. Повечето метафизични лечители вярват, че всяка физическа болка има нефизически корени – емоционална травма, негативен мисловен шаблон или духовен смут.
Рейки не може да замести медицината, но в много случаи успява да направи неща, непосилни за нея, и то много по-внимателно и резултатно.

Споделяне