Су-Джок терапия

Су-Джок терапия - Самоков - Нирвана плюс - център за хармонизиране на тялото и душата

Су-Джок терапия

Су–Джок терапията е смятана за едно от най-големите открития в областта на медицината на 20-ти век. Тя е концентрирана изцяло върху ръцете и ходилата. На корейски език Су означава ръка, а Джок – крак. Оттук идва и името й.

Във всяка част на тялото непрекъснато постъпва информация за състоянието на всички останали и същевременно се излъчва информация за собственото състояние. Този обмен се извършва от т. нар. Системи на съответствие. Те приличат на умалени копия на човешкото тяло и съдържат пълна информация за организма. Системите на съответствие всъщност са информационно-енергетични проекции на организма, разположени върху всички обособени части на тялото, но особено върху ръцете и ходилата.

И така, когато някой орган заболее, именно в зоните на съответствие постъпва сигнал за това като се формират там миниатюрни сферични образования, наречени болезнени точки и чрез натиск върху тях се генерират лечебни импулси, които достигат и лекуват заболелия орган.

Инструменти ползвани при Су Джок са : мокса, пръстенче, сонда, масажьори, магнити, игли,семена и много други.

Основни достойнства на Су-Джок терапията

Висока ефективност: При правилно прилагане изразения ефект настъпва след няколко минути.
Абсолютна безопасност на прилагане: Тази лечебна система е създадена от самата Природа. Неправилното прилагане никога не нанася вреда, то просто е неефективно.
Универсалност на метода: С помощта на Су Джок терапия може да лекувате всяка част на тялото, всеки орган, всяка става.

Споделяне